Budget en begroting

Nu je het idee voor het feest, het doel en de doelgroep hebt vastgesteld kun je al beginnen een inschatting te maken over wat je nodig hebt om je feestconcept te laten slagen. Het is belangrijk te weten hoe groot je budget is en wat je van plan bent uit te gaan geven. Maak een begroting waarin je globaal aangeeft hoeveel geld van je budget wilt gebruiken voor welk onderdeel van het feest. Wil je een band of artiest huren, stel dan vast hoeveel deze maximaal mag kosten. Wil je een locatie huren, hoe duur mag die maximaal zijn en ga zo maar door. Wanneer je een globale begroting maakt zul je sneller het programma kunnen vaststellen. Ook helpt het maken van een begroting je om een overzicht te houden over hoeveel kosten je maakt en zul je snel doorhebben wanneer je teveel uitgeeft aan een onderdeel of wanneer je een onderdeel meer aandacht kan geven.
Zo weet je of je nog een extra cateringbedrijf kan inhuren, een extra band of artiest kan boeken voor je feest of meer geld kan uitbesteden aan promotie.

Bereid je voor op extra kosten

Bij het organiseren van het evenement, hoe klein of groot het ook is, de begroting van het budget is essentieel. Probeer wanneer u begroot niet te overdrijven. Weet wat je kan uitgeven.
Als je een begroting maakt voor je feest of evenement is het wel zo verstandig om met extra kosten rekening te houden. Je kunt deze extra kosten rekenen tot de post onvoorzien. Zorg er voor dat deze post onvoorzien ongeveer 10% is van het evenementenbudget.

Huisstijl en ontwerp De huisstijl en het ontwerp van je concept geeft de eerste impressie over het thema. Ieder feest Meer info Artiesten en acts Het zoeken en boeken van de juiste artiesten moet je pas gaan doen als je precies weet hoe het fe Meer info Thema Na het vaststellen van de doelgroep en bezoekers van het feest kun je het thema gaan bedenken. Me Meer info Flyers en drukwerk Wanneer je de huisstijl hebt vastgesteld en het iedereen tevreden is over het ontwerp dan kun je Meer info