Beveiliging en EHBO voorziening

Hoe groter het evenement, des te groter de kans op calamiteiten met bezoekers. Vooral als je een  commercieel feest organiseert met een redelijke omvang. Beveiliging is in dit geval dan ook een verplichte voorwaarde. Informatie over het verplichten van beveiliging bij een evenement is te vinden op de website van de gemeente, check dit vroegtijdig. Onder beveiliging valt ook de mogelijkheden tot kluisjes verhuur en of garderobe. Essentieel is een beveiligingsplan waarin staat hoe je de beveiliging regelt. Dit is vooral van belang wanneer je vergunningen nodig hebt voor het geven van een feest of evenement. Beveiligingsbedrijven hebben ervaren personeel die wel wat gewend zijn als evenementen beveiliger. Vaak hoeven ze dus niet worden aangestuurd maar bijsturen is wel mogelijk, wanneer dit nodig is. Spreek van te voren af wat je als organisatie wel en niet wil zodat de evenementen beveiligers weten waar ze aan toe zijn.
Hoe groter de zorg voor het opvangen van eventuele problemen en voorvallen, hoe beter. Zorg bij het organiseren van een feest altijd voor voorzorgsmaatregelen. Noodgevallen kunnen in alle vormen en maten voorkomen en meestal, wanneer ze voorkomen, komen ze onverwachts en op ongunstige tijden.

EHBO voorziening

Afhankelijk van het soort feest of evenement dat je wilt organiseren is het handig om te weten of een EHBO verzorging verplicht is of niet.. Wanneer voor je feest organiseert waarvoor een gemeentelijke vergunning vereist is dan kun je ervan uitgaan een EHBO voorziening verplicht is.
Hou je een besloten feest als een verjaardag of trouwerij, dan is dit vaak niet nodig maar wel handig om te hebben. Wanneer je een locatie huurt als een zaal dan kun je gissen of er wel of niet een calamiteitenplan aanwezig is volgens de huisregels van de ruimteverhuurder of niet. Is dit niet geval dan is het even nagaan of je zelf EHBO moet inhuren. Wanneer je EHBO wilt inhuren is het handig dit tijdig te doen. Ongeveer een maand van tevoren zodat het EHBO team bemenst kan worden. EHBO bij evenementen inhuren betekend het beschikbaar hebben van mensen die gespecialiseerd zijn in eerste hulp verlening en daarbij de benodigde apparatuur kunnen gebruiken.
Wie een groot evenement of feest organiseert doet er goed aan naast EHBO in te huren ook een signaal geeft aan de plaatselijke huisarts of ziekenhuis. Op deze manier ben je op de ergste gevallen voorbereid en is de omgeving bewust van de eventuele kans op calamiteiten.

Aansprakelijkheid

Hoe meer zorg gedragen wordt aan het voorkomen van ongevallen en afwerken dan wel opvangen van eventuele problemen, hoe minder snel men aansprakelijk kan worden gesteld voor nalatigheid.
Wie een goed calamiteitenplan heeft of duidelijk grote zorg draagt voor het voorkomen of opvangen van problemen en dit kan bewijzen zal zich geen zorgen hoeven te maken over eventuele gevolgen wanneer er zich toch problemen zullen voordoen. EHBO bij evenementen is ook direct een kenmerk voor de bezoekers dat het feest goed verzorgt en er gelet is op de veiligheid.

Budget en begroting Nu je het idee voor het feest, het doel en de doelgroep hebt vastgesteld kun je al beginnen een i Meer info Programma draaiboek Een belangrijk hulpmiddel voor tijdens het evenement is het programma draaiboek. Dit dient voor a Meer info Het personeel Een feestje geven is leuk maar er komt meer bij kijken dan je in eerste instantie zult denken. Meer info Feestlocatie huren Een groot feest kan op diverse locaties gegeven worden. Je kan ervoor kiezen om je feest bij je o Meer info