Bezoekers

Het is belangrijk te weten wie de bezoekers van het feest gaan zijn om een idee te krijgen over de sfeer, het thema en de aankleding. Wil je een feest gaan organiseren voor volwassenen, jongeren, alle leeftijden of bijvoorbeeld bejaarden? De bezoekers zijn het belangrijkste onderdeel van het feest want zonder bezoekers is er natuurlijk geen feest. Als de bezoekers het tijdens het feest naar hun zin hebben dan is de sfeer bij iedereen zichtbaar. Wil je bezoekers uitnodigen die je niet kent of wil je alleen vrienden en familie uitnodigen? Dat ligt natuurlijk aan het idee van het feest en je doel dat je vastgesteld hebt. Heb je dit al vastgesteld, ga dan voor jezelf na tot welke categorie de bezoekers behoren. Belangrijk is te denken aan een origineel feest.

Doelgroep

Stel de doelgroep vast, zodat je een inschatting kan maken van wat deze doelgroep voor wensen heeft. Heb je de doelgroep al vastgesteld dan heb je de mogelijkheid om een marktonderzoekje te doen om te achterhalen wat deze doelgroep voor specifieke wensen heeft. Is het feest origineel dan hoort de doelgroep dit leuk te vinden. Ook wanneer je alleen bekenden en familie uitnodigt voor je feest is het toch goed om te weten wat zij nu leuk vinden en verwachten van een feest. Wanneer het idee voor je feest een verjaardag, trouwerij of een examenfeest is dan is het van mindere mate belangrijk, het is dan immers een feest waar de organisatoren in de schijnwerpers staan.

Feesttijden

Wanneer je de doelgroep bepaald hebt, dan kun je al een kleine inschatting maken van de feest tijden. Wanneer de doelgroep voor een groot deel bestaat uit jonge stellen met kleine kinderen dan zul je al kunnen bedenken dat een feest tot diep in de nacht er minder snel inzit. Houd je een feest voor jongeren tussen de 16 en 25 bijvoorbeeld dan kun je ervan uitgaan dat het feest tot diep in de nacht door kan gaan. De doelgroep verwacht meestal in alle gevallen een origineel feest, hoe origineler hoe beter. De doelgroep behoort het leuk te vinden.

Budget en begroting Nu je het idee voor het feest, het doel en de doelgroep hebt vastgesteld kun je al beginnen een i Meer info Checklist evenementenplan Om je op weg te helpen bij het maken van een checklist die je kunt gebruiken bij je evenement heb Meer info Feestje? Schakel de bedrijvengids in! Ga je binnenkort een feestje of evenement organiseren? Dan is een bedrijvengids dé oplossi Meer info Catering De horeca en catering is een zeer belangrijk onderdeel van het feest. Onder de catering wordt ver Meer info