Datum & locatie

Het is van uiterst belang om tijdig een datum en locatie vast te stellen voor het feest. Vooral wanneer je een groot evenement wilt organiseren en er een locatie gehuurd dient te worden. Hou bij het kiezen van de datum en de locatie rekening met eventuele landelijke feestdagen, vakantiedagen of andere algemene landelijke evenementen die kunnen plaatsvinden. Wanneer je een datum uitkiest waarop een landelijk evenement plaatsvindt als koningsdag, dan loop je de kans dat een groot gedeelte van de bezoekers niet naar jou evenement komt. Wanneer je een groter evenement wilt houden voor een bepaalde doelgroep, bij voorbeeld een dancefeest voor jongeren, hou er dan rekening mee dat je de datum niet laat vallen op een dag dat er in de omgeving veel activiteit rondom feesten zijn. Zorg ervoor dat de bezoekers op de datum en locatie van je feest, geen andere alternatieven hebben die hun voorkeur kunnen hebben.

Gunstige datum

De vrijdag en zaterdag zijn in Nederland de populairste en meest gunstige dagen om een feest of evenement te houden. In de vakantiemaanden zal een feest op een doordeweekse dag ook niet zo'n probleem zijn alhoewel de kans bestaat dat een gedeelte van de doelgroep op vakantie is. Houdt rekening met activiteiten uit de omgeving.

Regel reismogelijkheden

De party locatie is eveneens belangrijk. Zorg ervoor dat je doelgroep niet al te ver hoeft te reizen.
Wil je bezoekers trekken uit een groot geografisch gebied, dan is het slim om vervoersmogelijkheden te regelen. Maak afspraken met busmaatschappijen of geef een duidelijke routebeschrijving met reistijden en eventuele kosten om potentiële bezoekers te overtuigen de drempel te verlagen. Wanneer je een feest organiseert waar uitsluitend familie en vrienden genodigd zijn, zorg er dan voor dat ze samen kunnen reizen. Zorg bij een evenement van grote omvang daarentegen altijd voor reismogelijkheden om bezoekers te trekken.

Artiesten en acts Het zoeken en boeken van de juiste artiesten moet je pas gaan doen als je precies weet hoe het fe Meer info Het personeel Een feestje geven is leuk maar er komt meer bij kijken dan je in eerste instantie zult denken. Meer info Budget en begroting Nu je het idee voor het feest, het doel en de doelgroep hebt vastgesteld kun je al beginnen een i Meer info Feestje? Schakel de bedrijvengids in! Ga je binnenkort een feestje of evenement organiseren? Dan is een bedrijvengids dé oplossi Meer info