Feest programma

Onder het feest programma of evenementenprogramma verstaan we het verloop van het feest of simpelweg hoe de dag waarop het feest wordt gehouden is ingedeeld. Van het verwelkomen van de gasten tot en met het bedanken van de gasten. Het programma omvat alles tussen aanvang en einde van het feest.

Oplopende sfeer

Wanneer je programma feest activiteiten bevat die variërend zijn van spellen tot dansen bijvoorbeeld dan is het handig als je het programma zo indeelt dat de activiteiten elkaar opbouwen en in sfeer versterken. Denk nog maar eens aan het casino thema, het zou leuk zijn als er eerst spellen gespeeld kunnen worden gevolgd door een prijs uitreiking. Daar na zou een band kunnen gaan spelen om de dansvloer te vullen. Als je begint met heet vullen van de dansvloer en een band hebben de bezoekers waarschijnlijk geen zin meer om daarna de spellen te gaan spelen.

Tijdsindeling

Maak een tijdindeling van de dag van het feest deel de activiteiten in in een tijdschema. Dit tijdschema bepaald hoe de dag verloopt en is een uitstekende houvast voor de organisatoren maar ook voor de gasten. Een duidelijke tijdsindeling houdt het feest draaiende. Een feest met veel geplande activiteiten maar zonder tijdsindeling zal snel in de soep lopen. Ook kun je met een duidelijke tijdsindeling ervoor zorgen dat de catering, optredens e.d. voor die tijd worden geboekt zul je duidelijke afspraken kunnen maken zodat onnodige uitgaven voorkomen kunnen worden.
Wanneer er tijdens het feest iets misloopt, kun je de rest redden met behulp van een tijdsindeling.

Artikelen

Datum & locatie

Het is van uiterst belang om tijdig een datum en locatie vast te stellen voor het feest. Vooral wanneer je een groot evenement wilt organiseren en er een locatie gehuurd dient te worden. Hou bij het kiezen van de datum en de locatie rekening met eventuele landelijke feestdagen, vakantiedagen of andere algemene landelijke evenementen die kunne

Lees meer...

Programma draaiboek Een belangrijk hulpmiddel voor tijdens het evenement is het programma draaiboek. Dit dient voor a Meer info Voorbeelden evaluatieformulieren Om je op weg te helpen te denken over sterkten en zwakten die je te weten wilt komen vanuit inter Meer info Catering De horeca en catering is een zeer belangrijk onderdeel van het feest. Onder de catering wordt ver Meer info Budget en begroting Nu je het idee voor het feest, het doel en de doelgroep hebt vastgesteld kun je al beginnen een i Meer info