Flyers en drukwerk

Wanneer je de huisstijl hebt vastgesteld en het iedereen tevreden is over het ontwerp dan kun je het drukwerk gaan laten verzorgen. Onder drukwerk verstaan we posters, visitekaartjes, uitnodigingen, stickers etc. Denk na over de soort drukwerk dat je laat drukken en controleer of je alle benodigde informatie benoemd voordat men naar de drukkerij gaat. Om ervoor te zorgen dat je drukwerk niet aan essentiële informatie ontbreekt hebben wij hieronder nog eens per drukwerk een opsomming gemaakt van de meest belangrijke informatie. Denk ook aan folder & flyer verspreiding. Moet deze op maat of kan deze via reguliere post verstuurd worden? Met onze partner Exclusief verspreiden kunnen wij u offerte aanvraag mogelijkheden aanbieden voor een op maat gemaakte verspreiding. Uw folder & flyer verspreiding wordt dan uitgevoerd door betrouwbare partners die ook echt zorgen dat uw foldermateriaal correct wordt afgeleverd.

Posters en Flyers

Posters en flyers trekken naast social media activiteiten de meeste aandacht. Belangrijk is dan ook dat de posters en flyers zeer opvallend zijn en dat in een oogopslag duidelijk is wat het thema van het feest is, wanneer het is en wat de locatie is. De feest poster en flyers moeten zo ontworpen zijn dat de sfeer die het feest gaat geven direct duidelijk is. Maak gebruik van pakkende afbeeldingen die het thema verraden. Gebruik grote lettertypen bij het vermelden van de datum, naam, locatie. Wanneer de artiesten een belangrijke rol spelen bij het wekken van interesse, vermeld deze dan op de feest poster en flyers. Wanneer je geen commercieel evenement of feest organiseert dan is een poster of flyer niet zo belangrijk aan de richtlijnen te voldoen aangezien de genodigden persoonlijk worden benaderd. Houd je echter wel een feest of evenement in commerciële sfeer zorg dan voor duidelijkheid. Gebruik niet te veel tekst en gebruik pakkende kleuren. Zorg er ten alle tijden voor dat het ontwerp opvallend is.

Folders

Wanneer je veel informatie rondom het evenement kwijt wilt aan de bezoekers, maak dan gebruik van folders. Een folder is een klein boekje waarin alle ins en outs rondom het evenement gecommuniceerd kunnen worden naar de bezoeker. Anders dan een poster is een folder bedoeld in bezit te komen van de bezoeker. Deel folders uit op plaatsen waar de doelgroep vaak aanwezig is.
In een folder kun je achtergrond informatie over de organisatoren, de geschiedenis van het concept of de aanwezige catering vermelden. Houd het interessant voor de bezoeker. In ieder geval is het belangrijk om de contactgegevens van de organisatoren weer te geven en de sociale media pagina's te benoemen.

Feestje? Schakel de bedrijvengids in! Ga je binnenkort een feestje of evenement organiseren? Dan is een bedrijvengids dé oplossi Meer info Feestverloop Tijdens het feest is het vooral belangrijk dat je zelf plezier beleeft. Als je je steeds bezighou Meer info Het personeel Een feestje geven is leuk maar er komt meer bij kijken dan je in eerste instantie zult denken. Meer info Artiesten en acts Het zoeken en boeken van de juiste artiesten moet je pas gaan doen als je precies weet hoe het fe Meer info