Na afloop van het feest

Na afloop van het feest kan er begonnen worden met het poetsen en opruimen wanneer dit nog niet is gebeurd. Voor de organisatie is het echter nog niet ten einde. Wie een goed feest of evenement heeft georganiseerd kan nog veel leren van de afloop van het evenement. Om voor de volgende keer misverstanden te voorkomen of struikelblokken die zich hebben voorgedaan tijdens het feest de volgende keer te voorzien is het handig om met de gehele organisatie, in ieder geval de organisatoren, samen te komen voor een evaluatie voor het feest.

Reflecteer en evalueer

Het is belangrijk te weten hoe iedereen het feest heeft ervaren. Zowel de organisatoren, het personeel van bezoekers tot de ingehuurde externen, EHBO en ga zo maar door. Hoe meer informatie en verbeterpunten binnenkomen hoe beter. Natuurlijk kunnen er ook positieve punten worden aangekaart die in de toekomst gebruikt kunnen worden bij een ander feest of evenement. Een goede evenementen evaluatie is zeer waardevol. Zorg ervoor dat je de juiste vragen stelt en daarmee de juiste antwoorden vindt.

Interne en externe evaluatie

Iedereen die een belangrijke taak heeft gehad een reflectie maken van zichzelf en over anderen met hetzelfde takenpakket. Op deze manier kan besproken worden wat er mis ging, wat er goed ging, waar de struikelblokken liggen en waar de kwaliteiten eruit sprongen. Met name voor organisaties van commerciële evenementen is het belangrijk dat ze een samenvatting maken waarin alle sterktes en zwaktes van de interne organisatie, en de kansen en bedreigingen van de externe omgeving in staan opgesomd. Dit is de interne evaluatie uitgevoerd door de betrokkenen in de organisatie, dus de organisatoren en medewerkers. De meest belangrijke evaluatie echter is de evenementen evaluatie die door de doelgroep is uitgevoerd. Om erachter te komen wat de bezoekers van het feest vonden, hoe de beleving was, of de beleving heeft plaatsgevonden die bij de doelstelling is bepaald of niet.
Om hier achter te komen is het noodzakelijk om de bezoekers na afloop van het feest een evaluatieformulier van het evenement te laten invullen. Dit kan direct na afloop bij het verlaten van het evenement of laten via een nieuwsbrief met een verzoek een evaluatie formulier voor het evenement in te vullen.

Artiesten en acts Het zoeken en boeken van de juiste artiesten moet je pas gaan doen als je precies weet hoe het fe Meer info Thema Na het vaststellen van de doelgroep en bezoekers van het feest kun je het thema gaan bedenken. Me Meer info Feestlocatie huren Een groot feest kan op diverse locaties gegeven worden. Je kan ervoor kiezen om je feest bij je o Meer info Datum & locatie Het is van uiterst belang om tijdig een datum en locatie vast te stellen voor het feest. Vooral w Meer info