Regel locatie en vergunningen

Regel de locatie op tijd! Wanneer je een locatie wilt huren, laat dit dan op tijd weten. Voor je het weet is de datum die je hebt uitgekozen voor je evenement bezet en wordt de locatie verhuurt aan iemand anders. Dat is zonde! Want stel nou dat je de datum perfect hebt uitgezocht en er zijn geen andere activiteiten in de buurt, het zou dan zonde zijn om de datum te moeten verzetten naar een ongunstigere dag. Stel bovendien meer dan 1 alternatieve datum vast, voor het geval er iets gebeurd waardoor de locatie niet beschikbaar is. Maak al vroegtijdig afspraken voor de locatie. Ook wanneer je het feest bij iemand thuis of bij jezelf wilt houden.
Wanneer je feest voor geluidsoverlast kan gaan zorgen is het wel zo netjes om de omwonenden tijdig te informeren om eventuele klachten te voorkomen. Mochten er dan klachten komen tijdens het feest of evenement, dan heb je in ieder geval de buurt ruim van tevoren ingelicht.

Vergunningen

Afhankelijk van het feest of evenement dat je wilt gaan organiseren is het van belang om te weten wanneer en of waarvoor je vergunningen nodig hebt. Een open lucht feest bijvoorbeeld vereist een vergunning van de gemeente i.v.m. geluidsoverlast. Wanneer men een feest houdt waarbij alcoholische consumpties verkocht worden en dus inkomsten ontvangen worden voor consumpties, heb je een drankvergunning nodig. Geef je een verjaardagsfeest of trouwfeest waarbij de gastheer voor de alcoholische dranken zorgt, dan is dit niet nodig tenzij de gemeente bepaald dat er een feest vergunning nodig is voor de locatie. Een evenementen vergunning is makkelijk te verkrijgen wanneer het evenement een maatschappelijk belang heeft voor de omgeving. bijvoorbeeld een evenement om de omgeving meer op de kaart te zetten. Vergunningen voor evenementen bestaan in vele vormen. Ga als je niet zeker bent of je voor je feest een vergunning nodig hebt langs bij een gemeente ambtenaar voor meer informatie rondom een feestvergunning.

Huisstijl en ontwerp De huisstijl en het ontwerp van je concept geeft de eerste impressie over het thema. Ieder feest Meer info Het personeel Een feestje geven is leuk maar er komt meer bij kijken dan je in eerste instantie zult denken. Meer info Programma draaiboek Een belangrijk hulpmiddel voor tijdens het evenement is het programma draaiboek. Dit dient voor a Meer info Feestverloop Tijdens het feest is het vooral belangrijk dat je zelf plezier beleeft. Als je je steeds bezighou Meer info