Feestlocatie huren

Een groot feest kan op diverse locaties gegeven worden. Je kan ervoor kiezen om je feest bij je op thuislocatie te houden, maar wij begrijpen dat met grote feesten het al snel een rommel kan worden waardoor je de dagen erna alles moet opruimen. Je gaat dan op zoek naar een feestlocatie. Eenmaal op zoek heb je een idee van hoe de locatie eruit moet zien en hoe deze aansluit op je feestje. Waar ga je dan op letten? Dat leggen we je hier haarfijn uit.

Waar moet de locatie aan voldoen?

Het is belangrijk om van tevoren te weten waar je feestlocatie aan moet voldoen. Het is daarom goed om te weten waar je jouw feest ongeveer wilt houden en wat voor feest het is. Bij een verjaardag zijn namelijk hele andere eisen verbonden aan de locatie dan wanneer je op zoek bent naar een trouwlocatie.

Ben je op zoek naar een feestlocatie? Dan is het handig als de locatie overeenkomt met je feest. Zorg dat het gevoel of het thema bij je feest aansluit. Jij zult namelijk je huwelijk beginnen in de kerk waarna het feest erna weer in een lokale kroeg of zaal voortgezet kan worden. Voor bedrijfsfeesten zul je al eerder neigen naar een locatie waarbij een industrieel of strak thema op de locatie aanwezig is. Houd bij het vinden van een locatie ook rekening met het aantal mensen dat je wilt uitnodigen.

Gebruikmaken van catering

Bij het organiseren van een feest komt er bij het huren van een feestlocatie meer kijken dan alleen de locatie zelf. Zo moet je rekening houden met eventuele catering die inbegrepen is bij de locatie. Wanneer dit niet het geval is, zul je zelf op zoek moeten naar catering wanneer je deze graag wilt aanbieden. Dan is het ook van belang dat er genoeg plek is voor de catering om de gasten te kunnen verblijden met eten. Heb je te weinig plek voor een cateringbedrijf in te huren? Dan kun je nog altijd een lopend buffet op locatie regelen.

Zorg voor voldoende parkeergelegenheid

Niets is zo vervelend voor gasten dan wanneer ze bij het feest aankomen en hun vervoer niet kwijt kunnen. Het is daarom belangrijk dat je hier rekening mee houdt wanneer je een feestlocatie gaat huren. Zorg ervoor dat je altijd goed met je gasten communiceert of er genoeg parkeergelegenheden in de directe omgeving zijn zodat zij naar een andere oplossing kunnen zoeken wanneer dit nodig is.

Eigen muziek, een DJ of misschien een band?

Entertainment zorgt ervoor dat er sfeer in het feest zit. Ook hier zul je rekening mee moeten houden wanneer je op zoek gaat naar een feestlocatie die je wilt huren. Een bandje kan namelijk behoorlijk wat ruimte innemen waardoor jij wellicht het aantal gasten moeten verminderen. Daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat er op deze locatie dan genoeg stroomvoorzieningen zijn voor de band. Wil jij liever wat leuke muziek op de achtergrond of is een DJ ruim voldoende? Dan zul je minder plaats in hoeven te leveren. Zorg daarnaast ook dat je informatie vergaart over de akoestiek van de locatie. Wellicht komt het geluid van een band niet tot zijn recht of moet jij na een bepaalde tijd de muziek zachter of zelfs uitzetten.

Safety first!

Als laatste, maar zeker niet het minste is de veiligheid van groot belang. Zorg er dus voor dat de feestlocatie veilig is. Kijk bijvoorbeeld naar problemen die kunnen ontstaan wanneer er kinderen op deze locatie rondlopen maar ook de veiligheid voor jezelf is van groot belang. Heb je een feestlocatie gevonden die je wilt huren? Laat dan altijd eerst een grondige inspectie uitvoeren. Zo weet je zeker dat er gecontroleerd is op brandgevaar, nooduitgangen, lekkages en eventuele kapotte vloeren. Zo kom jij niet voor verrassingen te staan en kunnen er niet ineens extra kosten in rekening worden gebracht.

Maak gebruik van een checklist

Niets is zo handig als het gebruik van een checklist. Op deze manier kun je in één oogopslag zien of de locatie voldoet aan je wensen en eisen. Online kun je ook een aantal checklisten vinden die je in de goede richting zullen helpen. Zo worden er onderwerpen besproken als het aantal toiletten per aantal gasten, maximumcapaciteit, toegang voor mindervaliden, aanwezige tafels en stoelen en nog vele andere punten. Op deze manier weet jij zeker dat je een goede feestlocatie huurt en zal je feest een groot succes worden!

Feestverloop Tijdens het feest is het vooral belangrijk dat je zelf plezier beleeft. Als je je steeds bezighou Meer info Bezoekers Het is belangrijk te weten wie de bezoekers van het feest gaan zijn om een idee te krijgen over d Meer info Beveiliging en EHBO voorziening Hoe groter het evenement, des te groter de kans op calamiteiten met bezoekers. Vooral als je een& Meer info Regel locatie en vergunningen Regel de locatie op tijd! Wanneer je een locatie wilt huren, laat dit dan op tijd weten. Voor je Meer info